Начало Борба Още един наш с шанс за бронз на Европейското
0

Още един наш с шанс за бронз на Европейското

Още един наш с шанс за бронз на Европейското
0

Двама от четиримата български борци в свободния стил от първия ден на Европейското първенство във Варшава ще имат възможност да спечелят бронзови медали във вторник. След като Микяй Наим (57 кг) достигна до мач за третото място, с шанс да стори същото се сдоби и Рухан Расим. До този развой се стигна, след като той беше изтеглен на репешаж.

Расим ще има възможността да атакува третото място при 65-килограмовите благодарение на представителя на домакините Кжищоф Биенковски, който се класира за финал. Така нашият национал ще мери сили с Андрей Бенкренеу (Беларус), а при успех ще срещне в битка за бронза молдовеца Максим Сачултан.

За съжаление другите ни двама борци приключиха участието си. Октай Хасан (79 кг) загуби от азербайджанеца Рашад Юсифли, който не стигна финал и не успя да го изтегли на репешаж. Същото се случи и с Ахмед Батаев (97 кг). Той отстъпи на поляка Радослав Баран, който на свой ред падна на полуфиналите.

Във вторник участието си на Европейското ще започнат и останалите ни борци в свободния стил. В категория до 61 килограма Георги Вангелов, който си осигури олимпийска квота за Токио, ще се изправи срещу руснака Абасгаджи Магомедов. Мирослав Киров (74 кг) ще срещне представителя на Сан Марино Малик Амине, Джемал Али (86 кг) ще се бори с беларусина Али Шабано, Ахмед Магамаев (92) ще мери сили с Иракли Мцитури (Грузия), а Ислам Адизов (125 кг) ще започне участие срещу Джианис Храмианку (Беларус).

Снимка: БФ БОРБА