Начало Борба Националките по борба тренират за бързина преди европейското

Националките по борба тренират за бързина преди европейското

Националките по борба тренират за бързина преди европейското
0

Женският национален отбор по борба е на лагер в Благоевград преди Европейското първенство (10-16 февруари) в Рим, Италия. Селекционерът Петър Касабов и неговият щаб провеждат интезивни тренировки в преследване на олимпийски квоти за Игрите в Токио тази година. Отборът ни ще идва две възможности за това: първата е сега в Рим, а втората на световната квалификация през април в София.

„Моето желание е да постигнем колкото се може повече от задачите си още на първата квалификация. Иска ми се повечето квоти там да си ги спечелим“, коментира Касабов в интервю за topsport.bg.

Националките ни са направили спаринги с отбора на Алжир, който също е на подготовка в Благоевград и се подготвя за участието си в шампионата на Африка. Нашият тим е наблегнал върху работата за бързина.

„Търсим повече енергия и тренираме интензивно, в търсене на тази бързина. Това ще бъде едно от оръжията ни, както винаги“, посочва Касабов.

Всички в състава са здрави, а треньорът Касабов казва, че обстановката е отлична и няма напрежение.

„Преди началото на Европейското първенство момичетата са съсредоточени и целеустремени. За нас няма голям форум, към който да не подходим оптимално“, казва Касабов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.