Начало Борба Класиците останаха без медал на Европейското
0

Класиците останаха без медал на Европейското

Класиците останаха без медал на Европейското
0

Националният ни тим по борба в класическия стил остана без медал на Европейското първенство до 23 години в Скопие, Северна Македония. До този развой се стигна, след като днес Иво Илиев отстъпи в битката за бронза на украинеца Олексей Масик. Българинът, който бе най-резултатен на държавното първенство през януари, достигна до мача за третото място, но допусна поражение с технически туш след 0:8 точки за 2 минути.

Илиев премина през ситото на репешажите. Той загуби на старта на Европейското от турчина Кемал, но получи шанс да се бори за бронзовото отличие. На репешажа българинът надделя над финландеца Елмер Матила по драматичен начин с 2:2 точки, но за съжаление нямаше сили да пребори украинеца Масик и зае пета позиция.

Илиев бе последният ни участник на първенството. Преди него на пето място завършиха още Денис Демиров и Светослав Николов. В малкия финал при 55-килограмовите Демиров загуби от Сина (Албания) с 9:12. Николов (87 кг) пък премина успешно през репешажите, но за бронза падна от Геворг Тадевосян (Арм) с 1:4.