Начало Борба Петима медалисти от Токио, спечелиха отличия и на световното по борба при класиците

Петима медалисти от Токио, спечелиха отличия и на световното по борба при класиците

Петима медалисти от Токио, спечелиха отличия и на световното по борба при класиците
0

Тазгодишното Световно първенство по борба в Осло, събра най-много олимпийски медалисти в исторически план при класиците. Единственият от участниците в този стил с титла от Игрите в Токио 2020, обаче бе Мохамадреза Гераи от Иран.

След успеха си в японската столица, в Норвегия игранецът затвърди лидерското си място в категория до 67 килограма в класическия стил. На финала той се справи с Назир Абдулаев от Русия с 5:2.

GR 67kg – Mohammadreza Abdolhamid GERAEI (IRI) df. Tsuchika SHIMOYAMADA (JPN)

Историческа първа световна титла в борбрата за Молдова, завоюва  Виктор Чобано. Петият от Олимпийските игри в Токио бе над всички в категория до 60 килограма.

GR 60kg Podium Gold: Victor CIOBANU (MDA) Silver: Zholaman SHARSHENBEKOV (KGZ) Bronze: Murad MAMMADOV (AZE), Stepan MARYANYAN (RWF)

Титла при 77 килограмовите спечели Роман Власов. Двукратният олимпийски шампион не намери място в състава на ,,Сборная“ за Токио, но в норвежката столица се завърна на тепиха, по-силен от всякога. Руснакът с български корени даде само 5 точки на противниците си, в общо пет срещи.

GR 77kg – Roman Vlasov (RWF)

В неолимпийската категория до 82 килограма, Рафиг Хюсеинов спечели световната титла за 2021-ва година, а два месеца по-рано грабна и бронзово отличие на Олимпийските игри в Токио при 77 килограмовите.

GR 82kg – Rafig HUSEYNOV (AZE) df. Burhan AKBUDAK (TUR)

Титла на първенството в Норвегия спечели и бронзовият медалист от Токио – Зураби Дутанашвили. Състезаващият се за Сърция грузинец, триумфира в категория до 87 килограма.

GR 87kg – Zurabi DATUNASHVILI (SRB)

При 97 килограмовите над всички в Осло бе иранецът Мохаммадхади Сарави. При липсата на основните му конкуренти – Муса Евлоев от Русия и Артур Алексаниян от Армения, бронзовият медалист от Олимпиадата в Япония се утвърди като един от най-силните борци в категорията, спечелвайки второ отличие през годината от голямо първенство.

GR 97kg Mohammadhadi Abdollah SARAVI (IRI)