Начало Бокс Спаринг партньор на Усик го определи като „немощен”
0

Спаринг партньор на Усик го определи като „немощен”

Спаринг партньор на Усик го определи като „немощен”
0

Един от боксьорите, правили спаринг с Александър Усик (18-0), определи украинеца като немощен. Според Мартин Баколи (16-1), бившият световен шампион в полутежка категория няма да успее да нарани Антъни Джошуа (24-1) в предстоящия им мач.

Ей Джей ще защитава световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория на 25 септември на стадиона на „Тотнъм”. Това ще бъде първи мач за британеца от 12 декември миналата година, когато победи нашия Кубрат Пулев (28-2) с нокаут в деветия рунд.

Баколи е правил спаринги както с Джошуа, така и с Усик и направи сравнение в силата на двамата. Той е категоричен, че те трудно могат да се съпоставят и единственият шанс на украинеца е да търси победа по точки.

Усик има класа, това е безспорно. Всички знаят, че той е най-добрият в полутежка категория. Но тук говорим за най-тежките, където един удар може да приключи мача. Правих спаринги две седмици с него и той така и не ме удари със сила, която да ме нарани”, констатира Баколи.

Африканецът допълни, че е възможно това да е стил на подготовка за Усик, но го призова да вдигне килограмите, за да има някакъв шанс. „Ей Джей определено има повече мощ в ръцете. Правил съм спаринг и с него, като разликата е огромна. Ако Усик имаше сила, щеше да нокаутира Чисора, но не го направи. Мисля, че той ще се стреми да изкара 12-те рунда”, каза още Баколи.

Мартин Баколи не очаква Усик да създаде сериозни проблеми на Джошуа