Начало ММА Шон О`Мали: Трансджендъри в ММА? Това е мъж, предрешен на жена
0

Шон О`Мали: Трансджендъри в ММА? Това е мъж, предрешен на жена

Шон О`Мали: Трансджендъри в ММА? Това е мъж, предрешен на жена
0

Една от големите звезди на UFC в момента – Шон О`Мали се изказа остро срещу включването на трансджендъри в мачове в октагона. Той коментира темата след победата на Алана Маклохлин на галавечер по ММА.

Бившият военен, който доскоро е бил част от специалните сили на САЩ, се е подложил на редица процедури в последните години, за да може в момента да се състезава при дамите. Алана победи Селин Провост на „Combate Global”, което предизвика бурни реакции, най-вече в социалните мрежи.

О`Мали обаче взе отношение по казуса, като се дистанцира от възможността Маклохлин да продължи да се бие с жени. Според него това трябва да бъде прекратено в зародиш и да не се допуска подобни мачове в бъдеще.

Не смятам, че това е добре. Тя е получавала естествен тестостерон в продължение на 20-30 години и изведнъж става момиче? Човек лесно може да каже, че това е пич. Мъж предрешен като жена. Вижте какви ръце има, все пак”, констатира Шон.

Алана Маклохлин е вторият трансджендър, който опитва да пробие в клетката на ММА при жените. Първият такъв случай е Фалън Фокс. През 2014-а тя се изправя срещу Тамика Брентс, а двубоят не завършва добре. Съперничката й получава множество фрактури само в рамките на един рунд…