Начало Бокс Шампионът Бриедис също се цели в „големия пай”
0

Шампионът Бриедис също се цели в „големия пай”

Шампионът Бриедис също се цели в „големия пай”
0

Майрис Бриедис (27-1) е готов да оваканти световната си титла на IBF в полутежка категория. 36-годишният латвиец обяви, че окончателно е взел решение да се качи при „кралете” и да атакува поясите на Антъни Джошуа (24-1) и Тайсън Фюри (30-0-1).

Бриедис публикува видео в социалната мрежа „Тик-Ток”, на което красноречиво заяви намерението си. За неговата трансформация се говори от доста време, като латвиецът се би на ринга за последно през септември миналата година. Тогава той защити пояса си срещу Юниел Дортикос (24-2) в оспорван мач с 2:0 съдийски гласа.

Здравейте хора, идвам в тежка категория”, извика Бриедис на видеото. Самият запис пък е озаглавен „Не се страхувам да направя следващата стъпка”. Единствената загуба на латвиеца датира от 2018-а, когато той отстъпи по точки на Александър Усик (18-0). Украинецът също се премести в тежка категория и през септември ще боксира с Антъни Джошуа за световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO.

Джошуа – Усик с клауза за реванш

Изглежда Бриедис ще се опита да поеме по стъпките именно на украинеца. Това ще рече – да изиграе един мач в тежка категория, който да покаже дали е готов за големите битки. Ако го спечели, то латвиецът ще опита да оспори трона на шампионите към конкретния момент.