Начало Бокс Джошуа – Усик с клауза за реванш
0

Джошуа – Усик с клауза за реванш

Джошуа – Усик с клауза за реванш
0

Сблъсъкът между световния шампион на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (24-1) и претендента Александър Усик (18-0) ще има клауза за реванш. Това обяви мениджърът на британеца Еди Хърн. Двубоят им може да се счита за сигурен, въпреки че все още няма окончателно потвърдено място, както и дата, на която да се проведе.

Хърн уточнява, че клаузата за реванш не е задължително да фигурира в контракт между официален претендент, какъвто е Усик, и шампион. Въпреки това, двете страни са се споразумели при поражение на Ей Джей, той мигновено да може да активира възможност за втори мач между двамата. Този ход не е изненадващ от страна на промоутъра. Такава клауза имаше и за двубоя на Джошуа с Кубрат Пулев през декември. За съжаление до нейното задействане не се стигна, след като Кобрата загуби с нокаут в деветия рунд в Лондон.

Ще има клауза за реванш. Всички условия са договорени. Когато говорим за реванш, това всъщност се превръща в още по-голям мач, от първия. Понякога хората смятат, че тази клауза е лошо нещо, но всъщност е много хубаво. Вижте Анди Руис. Той спечели много повече пари от втория мач с Джошуа, отколкото от първия. Така че ако Усик спечели, той ще прибере истинско състояние от още един двубой с него”, констатира Еди Хърн.

Хърн разкри датите за Джошуа – Усик