Начало Бокс WBO задължи Джошуа да боксира с Усик
0

WBO задължи Джошуа да боксира с Усик

WBO задължи Джошуа да боксира с Усик
0

Световният шампион на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (24-1) е задължен да се изправи в следващия си мач срещу претендента на Световната боксова организация Александър Усик (18-0). Британецът е получил писмо от WBO, с което централата го уведомява, че ако не се изправи срещу бившия световен шампион в полутежка категория, ще бъде принуден да оваканти пояса си.

Действието на организацията е резултат от пропадането на битката между Ей Джей и Тайсън Фюри (30-0-1) за обединяване на титлите с тази на WBC. На този етап все още няма крайна дата, на която Джошуа трябва да се изправи срещу Усик.

Писмото, с което от WBO уведомяват, че Джошуа трябва да боксира с Усик в следващия си мач

От WBO обаче информират, че двете страни трябва да започнат преговори за осъществяване на двубоя. Те също така поставят срок за потвърждаване от промоутъра на Ей Джей – Еди Хърн. В случай, че той откаже да се съобрази с това писмо, от организацията ще приемат, че Джошуа не възнамерява да защити титлата си и тя ще му бъде отнета.

По този начин може да се каже, че вече окончателно пропада опцията Ей Джей и Фюри да се боксират през лятото. Вместо това, изглежда ще станем свидетели на двубой на Джошуа с Усик, както и на Тайсън срещу Дионтей Уайлдър (42-1-1). Ако няма нов обрат, те ще се проведат през месеците юли и август.