Начало Senshi Международният лагер на Професионалната лига продължава с пълна сила

Международният лагер на Професионалната лига продължава с пълна сила

Международният лагер на Професионалната лига продължава с пълна сила
0

Втората тренировка от първия ден на международния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) в София бе също толкова енергична и изпълнена с емоции, както първото занимание за деня.

Бойците, участващи в лагера, не показаха признаци на умора и изпълняваха стриктно указанията на техните инструктори – легендите на К-1 Семи Шилт, Петер Артс и Ернесто Хуст. И в тази тренировка спортистите бяха разделени на три групи, като всяка от тях имаше отделни задачи пред себе си по време на тренировката.

Четирикратният световен шампион в тежка категория Семи Шилт даде възможността на някои от треньорите от клубовете участници в лагера да проведат загрявка, а майсторите на нокаута Хуст и Артс ангажираха групите си с упражнения по двойки от самия старт. И в това занимание Шилт обърна внимание на черните колани по карате киокушин с цел усъвършенстване на уменията им на преподаване и партниране по време на тренировка.

Техниките, показани от Ернесто Хуст, бяха насочени повече към играта от близка дистанция с колена и лакти, а „Холандският дървосекач“ наблегна повече върху спазването на правилната дистанция по време и след атака. 

През почти всички 90 минути от тренировката бойците бяха ангажирани с упражнения по двойки, като в последната част на тренировката интензитетът на упражненията стигна своя пик с цел подобряване на издържливостта на участниците.

Това е четвърти майсторски клас за годината организиран от Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU). Той се провежда в зала „Арена Армеец“ в София, от 20-ти до 23-ти май. Организаторите са планирали 7 тренировки за състезатели, инструктори и съдии.  Участват бойци и треньори от 11 държави.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".