Начало Senshi Над 100 български бойци стартираха на лагера във Варна

Над 100 български бойци стартираха на лагера във Варна

Над 100 български бойци стартираха на лагера във Варна
1

Ежемесечният лагер на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) стартира с много себераздаване. Настоящото издание се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна и ще продължи до неделя.

Над 100 български бойци и инструктори се включиха в първата тренировка, която се проведе под наставленията на легендите в тежка категория на К-1 Петер Артс и Семи Шилт.

Преди това всички участници се подложиха на PCR тестове за сметка на организаторите, като резултатите бяха отрицателни.

Многократните световни шампиони разделиха състезателите на две групи.

Те обърнаха внимание на грешките на всеки един поотделно, включително и на най-малките. Артс е у нас в компанията на сина си Марчиано, който му асистира при демонстрацията на упражненията.

„Не по този начин, лоу кика трябва да е като нож“, натърти Петер Артс малко след загрявката. Нидерландецът показа, че иска ясни и отсечени движения, които до преминат в чисти удари.

На заниманието се повториха част от вече обработените техники от предишните лагери, като инструкторите акцентираха, че именно чрез многократното повторение се изграждат правилните навици.

„Всеки месец повтаряме едно и също – скоро тялото ще започне автоматично да прилага наученото на ринга“, каза Семи Шилт.

Легендите наблегнаха още на нарушаването на основата на опонента чрез мощни ритници в краката, правилното движение и спазването на безопасна дистанция при атака.

Артс и Шилт разделиха участниците на две групи. Професионалните бойци бяха ръководени от трикратния победител в сериите К1 Гран при Петер Артс, а колегата му и носител на четири титли от същата верига пое инструктори, съдии и други. Във вечерното занимание те ще се разменят.

Артс наблегна на движението с крака. „Всеки може ляв-десен, но не всеки може да се придвижва добре напред и назад“, посочи „Холандския дървосекач“.

Шилт акцентира повече на работата с ръце и насърчи участниците да мислят върху опциите, които имат в отделните ситуации.

В края на първата тренировка от лагера Петер Артс призна, че нивото се вдига много.

„Днес съм много доволен. Движехте се добре. Вижда се, че нивото се вдига“, каза легендата. Шилт го допълни: „Учете се и повтаряйте!“

На бойците им предстои още едно заминание през днешния ден, което ще стартира от 17 часа. Събитието продължава до неделя (21 март).

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.