Начало Senshi Над 200 бойци стартираха в международния лагер на KWU в София

Над 200 бойци стартираха в международния лагер на KWU в София

Над 200 бойци стартираха в международния лагер на KWU в София
0

Лагерът на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) стартира с много енергия и себераздаване. Над 200 бойци от 12 държави показаха хъс за развитие на нови умения в първата тренировка от лагера, която се проведе под наставленията на легендите в тежка категория на К-1 Петер Артс и Семи Шилт и генералния секретар на KWU Шихан Александр Пичкунов. 

В началото на заниманието спортистите бяха разделени на две групи. „Холандският дървосекач“ се зае с предаването на знанията си на едната група, а майсторът нокаутьор Семи Шилт се ангажира с другата.

След бърза и интензивна загрявка, разучаването на техники и детайли в кикбокса започна с пълна сила. В традиционен за него стил Петер Артс наблегна повече на важността на силните и точни удари в главата и нарушаването на основата на опонента чрез мощни ритници в краката. Шилт обърна внимание на правилното движение с крака и спазването на безопасна дистанция при атака.

В лагера се включиха не само доказали се бойци в България и на международната сцена, но и юноши и девойки, които правят първите си стъпки в спорта. Инструкторите на лагера обърнаха индивидуално внимание на подрасващите състезатели и вложиха старание в коригирането на грешките им.

В днешния ден бойците ще направят още две тренировки тренировки – една следобедна и една вечерна. Това ще бъде първи лагер, в който ще се провеждат по три занимания на ден. Международният лагер на KWU продължава до неделя (28.02).

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".