Начало Senshi Ден 2 от лагера на KWU Професионална лига: На фокус е дистанцията

Ден 2 от лагера на KWU Професионална лига: На фокус е дистанцията

Ден 2 от лагера на KWU Професионална лига: На фокус е дистанцията
0

„Всеки удар трябва да е нокаут!“

Тези думи на Петер Артс отекнаха в зала „Арена Армеец“ по време на втория ден от лагера на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

Артс акцентира върху боя от дистанция в различните отработени упражнения.

Нидерландецът подчерта, че дори най-малкото движение е от значение и може да означава нокаут. На сутрешната сесия се заложи на удари с крак и комбинации с акцент за завършващо попадение.

Заниманията бяха фокусирани върху прецизността и експлозивността, като „Холандския дървосекач“ лично обърна внимание на отделните спаринг двойки.

„Правете по-малко удари, но на 100%, сега не е важно количеството“, заръча Артс.

Тренировката започна с бой със сянка. Трикратният световен шампион на К-1 изискваше от състезателите да правят комбинации и следеше стъпките.

Томас Дуве асистира на учителя си при демонстрациите на различните фрагменти.

Двукратният участник на SENSHI е единственият чужденец на лагера, защото събитието е фокусирано върху българските бойци. Лагерите ще се провеждат по-често, а когато има галавечери SENSHI те ще са мащабни, с чуждестранни шампиони и останалите звездни инструктори.

Този път групата е по-отбрана. В нея освен професионални състезатели има единствено шампиони и медалисти.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by boec.com (@boec_com)

Денят е по-специален за Александър Петров, който празнува рожден ден.

Родният топ кикбоксьор ще го прекара с усилени тренировки в залата. Петров, който наскоро се сгоди, с усмивка на лице прие трудните задачи на Артс.

В средата на заниманието нидерландецът събра всички около ринга и детайлно показа тънкости от богатия си арсенал. Кикбокс величието е тук по покана на Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България.

„Тези, които се занимават с карате, са започнали много по-добре да контролират дистанцията, а експлозивността в цялата група се е увеличила“, похвали състезателите Петер Артс след края на заниманието.

На лагера участват представители на Българската карате киокушин федерация и Българската конфедерецаия по кикбокс и муай тай.

Следете сайта Boec.BG, както и каналите ни във Facebook и Instagram, за всичко интересно около лагера на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.