Начало Senshi Бойни страсти с KWU International Professional League край морето (СНИМКИ)

Бойни страсти с KWU International Professional League край морето (СНИМКИ)

Бойни страсти с KWU International Professional League край морето (СНИМКИ)
0

Още една вълнуваща и ползотворна седмица ще предложи KWU International Professional League. Поредна доза кикбокс от най-висока класа пристигна в България като част от  програмата на 14-ия Международен Летен лагер по киокушин „Камчия 2020“ и непосредствено преди шестото издание на бойната гала верига SENSHI.

Началото бе дадено в понеделник, 17-ти август, с първата от серия майсторски тренировки. За радост на близо 150 бойци от 14 държави водещи инструктори са кикбокс величията Семи Шилт и Петер Артс, както и председателят на лигата шихан Иво Каменов (6 дан).

Световните шампиони от Сериите К1 Гран при и холандски бойни легенди дадоха старт на лагера с откриващи думи, в които изразиха радостта си да видят толкова много ентусиазирани бойци след дългите месеци на изолация. Усложнената ситуация с COVID-19 и спортните събития именно мотивира организаторите на традиционният лагер да насочат фокуса към Професионалната лига.

„С много от вас практикувахме онлайн тренировки по време на изолацията, но далеч по-приятно е да сме заедно тук и сега“, бяха първите думи на четирикратния носител на пояса в тежката категория на К1 Семи Шилт. Припомняме, че той изнесе серия от дистанционни тренировка, организирани от SENSHI и KWU International Professional League.

Холандските бойни легенди разделиха присъстващите на две групи, а заниманието се проведе на открито според противоепидемични мерки. Присъстващите получиха ценни напътствия и индивидуални съвети как да подобрят техниката си. Инструкторите насърчаваха участниците да подбират спарниг партньорите си по равностойност, за да се усъвършенстват по-качествено.

Горещите августовски часове не притесниха присъстващите и те се раздадоха максимално, а заниманието мина неусетно.

Петер Артс пристигна у нас заедно със своите деца – сина и дъщеря си, които много активно се включиха в тренировката и бяха истински пример за отгворност и отдаденост.

В следващите занимания ще се включи и шихан Александър Пичкунов (5 дан), който е генерален секретар на Световния куокишин съюз (KWU), както и чешката бойна звезда Ян Сокуп – европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство  (ВИДЕО от финала) и първенец на престижната надпревара „All Japan“.

Всички участници – бойци и инструктори, преминаха през задължителни PCR-тестове, които бяха поети от организаторите. „Правим го, защото ни е грижа за здравето и сигурността на хората“, коментира председателят на KWU International Professional League шихан Иво Каменов (6 дан).

KWU International Professional League има за цел да помогне на професионалните бойци да усъвършенстват своите умения, да помогнат за тяхната техника и тактика, която да допринесе за повече атрактивност в битките, както и да се извлече най-доброто от традициите на карате киокушин, муай тай, кикбокс и правилата от фул контакт. От началото на своето съществуване бойната верига SENSHI налага този стил и филосовия, а отзивите на почитателите на бойните спортове доказват, че пътят е правилен.

Снимки: Студио „Лесеман“ и KWUnion