Начало Senshi Тренировка на плажа и стилно парти сложиха край на лагера в Камчия

Тренировка на плажа и стилно парти сложиха край на лагера в Камчия

Тренировка на плажа и стилно парти сложиха край на лагера в Камчия
0

Четири тренировки и заслужено парти за участниците белязаха последния ден от XIV Международен летен киокушин лагер „Варна 2020“, който и тази година се проведе в Камчия. 

Изключително натоварена бе програмата и в съботния ден (22-ри август) на лагера в Камчия. Той започна отново със строй на стотици каратеки точно в 7:00 ч. и първото занимание по киокушин, което бе водено от шихан Александър Пичкунов, шихан Рамил Габбасов, сенсей Стоян Димов, сенсей Сергей Плеханов, сенсей Стоян Димов, сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов.

Снимка: Роман Одески

Тренировка номер 6 на Професионалната лига на KWU по традиция започна точно в 16:00 ч. с някои от ВИП гостите и специални инструктори Семи Шилт, Петер Артс, чешката бойна звезда Ян Сокуп  и шихан Иво Каменов (6 дан), който е изпълнителен директор на KWU International Professional League. Последната от сериите тренировки, чийто акцент бе техника и тактика от фул контакт, кикбокс, муай тай и К-1, завърши със спаринг.

Близо 30-сет минутен спаринг беляза и следобедната тренировка по киокушин, която трябваше да покаже не само уменията, които притежават бойците, но и тяхната издръжливост и боен дух. След края на това занимание цялата група на спринт стигна до плажа на курортен комплекс Камчия за заключителната тренировка.

Каратисти и кикбоксьори строиха няколко редици на плажа и след специален ритуал, който се извършва всяка година по време на лагера, и по команда, влязоха във водата.

Традицията с тренировката във водата е сред любимите на участниците в лагера. И този път премина с много смях, усмивки, снимки за спомен, а някои дори премериха сили със спаринг в Черно море.

След няколко часов маратон от спаринг двубои и тренировки участниците в лагера си взеха довиждане със стилно парти под открито небе и край басейна на комплекс „Пирин“ в Камчия. То започна с кратка официална церемония, която бе открита с думи на шихан Александър Пичкунов. Генералният секретар на Световния киокушин съюз благодари на всички присъстващи, че въпреки върлуващата пандемия от коронавирус, не са се уплашили и са станали част от най-мащабното подобно събитие в света на киокушина, както и че в рамките на една седмица са показали отлична дисциплина.

След това бяха отличени инструктори, рефери и бойци за представянето си по време на XIV Международен летен киокушин лагер „Варна 2020“.

Тази година участваха над 600 бойци от 14 държави. Всички те минаха през задължителни PCR тестове за сметка на организаторите от Българска карате киокушин федерция и Световния киокушин съюз. Освен това, тренировките бяха съобразени с препоръчителните мерки от Министерство на здравеопазването и бяха провеждани на открито и на групи.

Програмага на лагера включваше и Световна купа на KWU за младежи и девойки, както и шестото издание на бойната верига SENSHI. Освен това имаше тренировки по иайдо, борба и муай тай.

Снимки: Студио „Лезземан“