Начало Senshi Световният киокушин съюз: Лагерът в Камчия бе глътка свеж въздух

Световният киокушин съюз: Лагерът в Камчия бе глътка свеж въздух

Световният киокушин съюз: Лагерът в Камчия бе глътка свеж въздух
0

Световния киокушин съюз (KWU) публикува отворено писмо на своя официален сайт (ТУК) след провеждането на 14-ия Международен летек киокушин лагер „Варна 2020“ в Камчия (16-23 август). Световната централа е съорганизатор заедно с Българска карате киокушин федерация. Предлагаме ви целия текст без редакторска намеса:


„Глобалната ситуация драстично се отрази на подготовката и провеждането на лагера. Датите бяха променяни на няколко пъти, организацията трябваше да продължи да се актуализират заедно с всички промени в изискванията на епидемиологичната безопасност.

Но Международният лагер на KWU е едно от основните събития в живота на света на Киокушин, което отдавна се е превърнало в добра традиция и което атлети от цял ​​свят винаги очакват с нетърпение. Като се има предвид, как обстоятелствата през тази година поради COVID-19 вече бяха лишили спортистите от възможността да тренират редовно, всички разбраха, че този лагер ще бъде глътка свеж въздух за спортисти.

 

Ето защо, въпреки всички трудности, постоянно променящи се изисквания за сигурност и ограничен международен въздушен трафик, организаторите направиха всичко възможно за провеждането на лагера. Всички мерки за сигурност бяха осигурени: имаше тестове за коронавирусна инфекция за всички, които дойдоха в лагера, всеки участник получи маска, а на територията имаше дезинфектанти.

Благодарение на всички усилия лагерът събра 600 участници от 14 държави. Спортисти от много страни в Южна Америка, Азия и Европа, които не можаха да дойдат в България, последваха тренировъчния ни лагер през нашите страници в Instagram и Facebook.

Въпреки по-малкия брой участници, в сравнение с предходни години (през 2019 г. лагерът събра 1600 души от 28 държави), тази седмица на лагера беше много интензивна, пълна с емоции и нови знания за спортистите.

Тази година тренировъчната програма на лагера беше особено фокусирана върху тренировките на KWU Professional League, където майсторски класове бяха водени от изтъкнати спортисти от K-1: Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт, както и Шихан Иво Каменов и Шихан Александър Пичкунов.

В рамките на лагера бяха проведени два турнира: Световната купа за младежи на KWU (18-21) и 6-ото издание на KWU Professional League SENSHI.

KWU Youth World Cup (18-21) е наследник на международния турнир „Varna Cup“, който се провежда от 2017 г. Поради броя на участниците, тази година организаторите решиха да обединят всички тегловни категории и да проведат този турнир в абсолютна категория. 31 участници от България, Украйна, Турция, Русия, Германия, Полша и Беларус се бориха в Купата. Победителите получиха финансови награди и специални награди.

На 21 август се проведе гала-шоуто за професионална борба SENSHI 6 (KWU Professional League). На арената се провеждаха ярки двубои съгласно правилата на KWU Full Contact, KWU SENSHI, K1. Специални гости и коментатори на гала вечерта бяха звездите от K-1: Семи Шилт, Ернесто Хуст и Петер Артс, както и председателят на Професионалната лига на KWU и председател на Българската асоциация по бойни изкуства Шихан Иво Каменов (6 дан) и Генерален секретар на Световния киокушин съюз (KWU) Шихан Александър Пичкунов (5 дан). Друг специален гост тази година беше известният чешки карате и кикбоксьор Ян Сокуп.

Международният летен лагер KWU е уникална платформа, на която заслужили майстори и известни спортисти могат да споделят своя опит и знания с по-млади спортисти, където спортисти не само от киокушин, но и от кикбокс, муай тай, борба и други бойни изкуства могат да тренират заедно, което е от голяма полза за всички.

Искрено се надяваме, че в близко бъдеще светът ще победи напълно коронавируса и вече очакваме с нетърпение следващата година, когато няма да има пречки за състезателите от различни страни да се съберат в най-големия киокушин тренировъчен лагер.