Начало Senshi Grand Mall Varna приема кантара на SENSHI 5

Grand Mall Varna приема кантара на SENSHI 5

Grand Mall Varna приема кантара на SENSHI 5
1

Феновете на бойните спортове ще могат да проследят отблизо официалния кантар на издание на бойната галавечер SENSHI. Той ще се проведе в петък, на 21 февруари, от 14:30 часа, в Grand Mall Varna (последен етаж).

Нещо повече – освен да се срещнат с топ бойците, които ще вземат участие в галата, присъстващите ще могат да се докоснат и до три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс.

Премерванията на бойците, които ще се състезават за трите титли на WAKO PRO, ще наблюдава техническият директор на WAKO PRO Сърджан Бугарчич, който ще пристигне от Сърбия.

Тегленията за останалите шест срещи, които ще се играят по правилата KWU SENSHI и KWU Full Contact, ще бъдат под погледа на генералния секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) Шихан Александър Пичкунов. Легендарният боец има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Освен това е и бронзов медалист от Световното първенство по карате киокушин през 1999 г. в абсолютна категория, сребърен медалист от първенството на Русия по киокушин през 2004 и победител в купата на Русия по киокушин от 2001.

Кантарът на SENSHI 5 е със свободен вход и е отворен за всички фенове на бойните спортове. Тогава ще бъдат раздадени и акредицатии за журналисти за SENSHI.

Припомняме, че петото издание на SENSHI ще се проведе на 22 февруари, от 19 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна и ще вдигне адреналина на публиката във Варна с 9 двубоя между бойци от общо 11 държави. Стиловете на шест от битките ще бъдат по най-старите правила на карате киокушин на Професионалната лига на Световния киокушин съюз – KWU SENSHI и KWU Full Contact.

Последните три двубоя ще определят кои ще бъдат носителите на една европейска и на две световни титли. Състезателят на варненския клуб „Боил“ Богдан Шумаров е един от претендентите за пояса на WAKO PRO. В последния двубой на SENSHI 5 той ще се съревновава за вакантната титла по кикбокс за професионалисти. Негов опонент ще е естонецът Майкел Астур.

Битката ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг. За пръв път защита на Световния пояс ще направи капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов. Претендент за титлата ще бъде петкратният иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс на Португалия Адолфо Барао.

Повече информация за бойната карта на SENSHI 5 може да откриете на www.senshi.com.