Начало ММА Тиаго Сантош се надява да се завърне през юли

Тиаго Сантош се надява да се завърне през юли

Тиаго Сантош се надява да се завърне през юли
0

Бившият претендент за титлата на UFC в лека тежка категория – Тиаго Сантош (21-7), изрази надежда, че ще се завърне в Октагона това лято.

За последно бразилецът бе видян в действие през миналото лято, когато загуби шампионския си мач с Джон Джоунс. Въпреки поражението, 36-годишният ветеран изигра страхотен двубой и не бяха малко хората, според които именно Сантош трябваше да получи съдийското решение.

За съжаление на южноамериканеца, след въпросната среща той трябваше да се подложи на операции в двете колена, които го извадиха от картинката в дивизията. Дивизия, в която главните лица в момента са Доминик Рейес и Ян Блахович.

„Чука“ обаче вярва, че съвсем скоро ще му бъде позволено да започне пълноценни тренировки.

Снимка: БТА

„Желанието ми е да получа реванш срещу Джон Джоунс, но не зависи от мен“, заяви Сантош.

„Нещата се промениха през последните месеци. UFC вече ми предложиха мач, но го отказах. Не исках да се бия с въпросния човек. Никога не отказвам мачове, но смятам, че съм си заслужил нещо и няма да се примиря с по-малко. Предложеният ми опонент не беше в топ 10, а за мен това е крачка назад.

„Не мога да ви кажа името му, защото ще си навлека проблеми. Не мисля, че е честно да се бия с някой извън топ 5 или 6. Бях доста ядосан, когато ми предложиха боец, който бе загубил последния си мач. Ако продължават по същия начин, ще имаме сериозни проблеми с уговарянето на следващата ми среща.

„Надявам се да се завърна през юли, а през март да ми позволят да тренирам на пълни обороти“, допълни Тиаго.