Начало ММА Тиаго Сантош претърпял операция преди сблъсъка с Джон Джоунс

Тиаго Сантош претърпял операция преди сблъсъка с Джон Джоунс

Тиаго Сантош претърпял операция преди сблъсъка с Джон Джоунс
1

Таиго Сантош е претърпял операция на десния крак след която е трябвало по-дълго възстановяване и не е бил готов на сто процента за титаничния сблъсък. „Чука“ направи страхотен двубой в главната среща на събитието на UFC 239, което се проведе в Лас Вегас. Въпреки, че загуби битката срещу шампиона Джон Джоунс, той спечели уважението на феновете, а дори и на самия шампион. Това стана поради факта, че бразилеца получи контузия в лявото коляно още в началото на втория рунд, но не се отказа, а продължи да атакува до края на мача.

„Тренировъчният лагер започна с 45 дни закъснение и Тиаго имаше само 2 месеца, за да се подготви за битката. Сантош се подложи на операция на дясното коляно точно когато обявиха срещата. Той отказа да се оттегли. Лекарите ни дадоха срокове, но с времето се появи проблем“ , заяви неговият треньор „Тата“ Дуарте.

„Искахме от него да се оттегли от срещата, но той отказа. Трябваше да тренираме поне 3 месеца за тази битка“ , добави още той.

„Без съмнение Джоунс щеше да падне, ако не беше коляното“ , увери Дуарте.

За финал наставникът на „Чука“ заяви, че Сантош е направил немислимото срещу един от най-великите в историята само на един крак.

„Представете си какво би направил Тиаго, ако имаше два здрави крака на разположение“ , завърши Дуарте.

 

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".