Начало ММА Тиаго Сантош претърпял операция преди сблъсъка с Джон Джоунс

Тиаго Сантош претърпял операция преди сблъсъка с Джон Джоунс

Тиаго Сантош претърпял операция преди сблъсъка с Джон Джоунс
0

Таиго Сантош е претърпял операция на десния крак след която е трябвало по-дълго възстановяване и не е бил готов на сто процента за титаничния сблъсък. „Чука“ направи страхотен двубой в главната среща на събитието на UFC 239, което се проведе в Лас Вегас. Въпреки, че загуби битката срещу шампиона Джон Джоунс, той спечели уважението на феновете, а дори и на самия шампион. Това стана поради факта, че бразилеца получи контузия в лявото коляно още в началото на втория рунд, но не се отказа, а продължи да атакува до края на мача.

„Тренировъчният лагер започна с 45 дни закъснение и Тиаго имаше само 2 месеца, за да се подготви за битката. Сантош се подложи на операция на дясното коляно точно когато обявиха срещата. Той отказа да се оттегли. Лекарите ни дадоха срокове, но с времето се появи проблем“ , заяви неговият треньор „Тата“ Дуарте.

„Искахме от него да се оттегли от срещата, но той отказа. Трябваше да тренираме поне 3 месеца за тази битка“ , добави още той.

„Без съмнение Джоунс щеше да падне, ако не беше коляното“ , увери Дуарте.

За финал наставникът на „Чука“ заяви, че Сантош е направил немислимото срещу един от най-великите в историята само на един крак.

„Представете си какво би направил Тиаго, ако имаше два здрави крака на разположение“ , завърши Дуарте.