Начало ММА Десетте скандални момента в историята на ММА (Част 2)

Десетте скандални момента в историята на ММА (Част 2)

Десетте скандални момента в историята на ММА (Част 2)
0

Смесените бойни изкуства завладяха комерсиалната публика в САЩ, а и по цялото земно кълбо. Огромният интерес, а и високият адреналин, който съпътства неизменно бойните галавечери… често пораждат „скандални“ моменти.

Вижте първата част тук.

ХАБИБ НУРМАГОМЕДОВ – КОНЪР МАКГРЕГЪР

„Не искам да се бия с тази кокошка. Това е най-лесната битка за мен в лека категория“, са думи, които още кънтят в ушите на феновете. „Орела“ действително не изпита сериозни затруднения срещу именития си съперник. Страстите преди мача, свързани с нападение над автобус, вербални конфликти и смъртни заплахи – продължиха и след самия мач.

Лас Вегас стана епицинтър на брутално меле между щабовете на двамата състезатели, а галавечерта UFC 248 ще се запомни с хаос, раздор и почти едногодишно спиране на състезателните права на бойците.

ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЖОН ДЖОУНС

Един от най-добрите в този спорт, за когото думата „скандален“ е твърде слаба. След третата защита на титлата в полутежка категория причини тежка катастрофа, излезе от колата и започна да бяга. Върна се, за да си вземе тревата… и отново избяга. Отказа да се бие с Чел Сонен. Сби се с Даниел Кормие на пресконференция. Няколко пъти даде позитивни проби за допинг. И нова катастрофа – с бременна жена в колата. Непозволени удари, бъркане в очите… около Джоунс никога не е тихо и спокойно.

ММА ДИКТАТОРЪТ

Рамзан Кадиров е лидерът на Чечня. Около него никога не е спокойно, а активистските организации, които вървят по петите му, са най-малкото зло. Убийства, изчезвания, политически извивания на ръце – подозренията за съмнителни дейности сред руската преса са много. През останалото време чеченският лидер управлява своя ММА организация – Ахмат. В нея беше позволено на 12-годишни деца да се бият, при това без каквито и да е предпазители. Едното победи с технически нокаут…

Често можем да го видим и до звезди от UFC, позирайки с автомат „Калашников“. Слабостта му се нарича Хабиб Нурмагомедов.

Следва продължение…

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.