Начало ММА Десетте скандални момента в историята на ММА (Част 1)

Десетте скандални момента в историята на ММА (Част 1)

Десетте скандални момента в историята на ММА (Част 1)
0

Смесените бойни изкуства завладяха комерсиалната публика в САЩ, а и по цялото земно кълбо. Огромният интерес, а и високият адреналин, който съпътства неизменно бойните галавечери… често пораждат „скандални“ моменти.

Подобна класация е прелюбопитна, но и субективна. Все пак за толкова години шокиращите моменти са много, ето кои предлагаме ние:

УРЕДЕНИТЕ МАЧОВЕ В ЯПОНИЯ

Страната на изгряващото слънце е сред пионерите в зората на ММА-я. По това време в Япония обаче са много популярни шоу програми с професионални кечисти (и днес е така), което сериозно размива понятието истинска битка. Достоверността на крайните изходи от смесените битки е подложена на сериозно съмнение.

Почти всеки мач се счита за „уговорен“, заради което в САЩ гледат на азиатската държава като на аматьор. И до ден днешен е трудно да се каже кои големи японски шампиони от 90-те години са истински ММА бойци, а не кечисти.

ПЕТГОДИШНАТА ЗАБРАНА НА НИК ДИАЗ

През септември 2015 година дългата ръка на закона достигна до един от най-обичаните бойци. По-големият от прословутите братя Диаз даде позитивни тестове неведнъж, което доведе до 5-годишно лишаване от състезателните му права и глоба в размер на 165 хиляди щатски долара!

Атлетическата комисия на Невада го отстрани от ММА и оттогава все още не сме го виждали в октагона. Причината за всичките му проблеми все пак е марихуаната, а не стероиди, например. Редица специалисти оцениха санкцията като твърде сурова.

БРОК ЛЕСНАР И UFC 200

Преди още да бъде обявено официално участието на кечиста, журналистът Ариел Хелвани го представя в популярен уебсайт в САЩ. Дейна Уайт е бесен и забранява на тогавашния „журналист на годината“ и неговия екип да отразяват повече UFC. „Махайте се! Ходете да драскате за „Белатор“, са думите на президента. Впоследствие все пак размисля.

Но скандалът се разраства, защото Брок Леснар се проваля с гръм и трясък на тестовете за допинг… отново. Боецът отнася сериозна глоба в размер на 250 хиляди щатски долара, която все още не е платил, а мачът му с Марк Хънт от победа се променя на „несъстоял се“. Феновете вече са платили да гледат шоуто, експериментът на Уайт да заложи на доказано допингиран атлет сработва.

Следва продължение…

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.