Начало Senshi 600 бойци от 11 страни със заявка за Летния лагер по киокушин в Камчия

600 бойци от 11 страни със заявка за Летния лагер по киокушин в Камчия

600 бойци от 11 страни със заявка за Летния лагер по киокушин в Камчия
0

За 14-та поредна година България ще бъде домакин на най-голямото събитие в света на карате киокушин. От 16 до 23 август морският курорт Камчия ще посрещне едни от най-големите имена в бойното изкуство от света, които ще се включат в Международния тренировъчен лагер по карате киокушин, който се организира от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз.

Тази година за лагера у нас в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ ще пристигнат над 600 участници от 11 страни. Всички тренировки, семинари за инструктори и съдии, както и изпити за степени, ще се проведат на открито в унисон със здравните препоръки на властите, а участниците и треньорите в тях ще влязат в страната след предоставяне на отрицателни PCR тестове.

Бойни легенди с участие като инструктори

Вълнуващото събитие от света на бойните изкуства, което ще се проведе между 16-и и 23-ти август, отново ще ни срещне с легендарните инструктори от Професионалната лига на Световния киокушин съюз – многократните К-1 шампиони и кикбокс звезди Семи Шилт, Петер Артс, Ернесто Хуст, които ще водят обучения. Сред инструктурите ще бъде и главният секретар на лигата шихан Александър Пичкунов (5 дан).

 

Специално за лагера в България ще пристигне и голямата чешка бойна звезда Ян Сокуп – европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство и първенец на престижната надпревара „All Japan“. Чехът участва и в „Битката на шампионите 11: Школа срещу школа“ на 1 ноември миналата година в Москва, като спечели изключително интригуващ 4-рундов сблъсък срещу европейския и двукратен световен шампион Тимур Гасташев от Русия. Сега Сокуп ще се включи в обученията и като арбитър.

В рамките на лагера ще се състои втората Световна купа на KWU

за младежи и шестото издание на бойната гала SENSHI

Една от най-важните цели на лагера е повишаване на нивото на майсторството на участниците, а по време на него ще се проведе и Световна купа на KWU за младежи (18-21г.). През 2019 г. състезателите на България в първата Световна купа по киокушин „Варна“ на KWU спечелиха три сребърни и 12 бронзови медала.

Двубоите за Световната купа на KWU за младежи (18-21 г.) ще се проведат на 18 август, а в рамките на лагера предстои и друго дългоочаквано събитие от света на бойните спортове – шестото издание на бойната галавечер SENSHI.

Бойният спектакъл ще предложи на публиката 10 двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full Contact и K-1, а в него ще участват състезатели от 9 страни, сред които Германия, Англия, Франция, Бразилия, Русия, Казахстан и Румъния.