Начало ММА Миочич е аутсайдер срещу Нгану и Джоунс

Миочич е аутсайдер срещу Нгану и Джоунс

Миочич е аутсайдер срещу Нгану и Джоунс
0

Стипе Миочич е в светлините на прожекторите след впечатляващата победа над Даниел Кормие на UFC 252. Шампионът в тежка категория защити пояса си и спечели трилогията с друга от живите легенди на спорта.

При следващата си поява в октагона обаче ще бъде в ролята на аутсайдер.

Американските букмейкъри вече пуснаха залози за битка между Стипе и Франсис Нгану, който е претендент №1 и търпеливо изчака месеци наред шанса си за златото.

Двамата вече имат мач, в който Миочич надделя, но след това Франсис много вдигна нивото и приключи последните си четирима съперници сумарно за по-малко от рунд. Дейна Уайт потвърди, че именно „Хищника“ е следващият наред за титлата.

Коефициентът за негов успех е 1,49. Ставката за триумф на Стипе и нова защита пък е 2,75.

Веднага след галата UFC 252 хегемонът в лека тежка категория Джон Джоунс пожела мач с Миочич. Букмейкърските къщи оцениха шансовете за победа на „Боунс“ на 1,67, докато тези за защита – 2,30.

Все още е рано да се каже кога ще е следващата шампионска битка при най-тежките в UFC, но най-вероятно ще е през пролетта на 2021 година.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.