Начало Senshi Успешен край на първия ден от лагера на KWU в София

Успешен край на първия ден от лагера на KWU в София

Успешен край на първия ден от лагера на KWU в София
0

Последната трета тренировка от първия ден на международния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) в София започна с обща загрявка за всички участници, които са от 11 държави.

Занятието бе открито от генералния секретар на KWU Шихан Александър Пичкунов. След това спортистите отново бяха разделени на три групи, които бяха поведени от легендарните шампиони на К-1  – Петер Артс, Ернесто Хуст и Семи Шилт. Тримата холандци този път размениха групите си с цел всеки един участник да има възможност да тренира с всеки от тях. 

В свой стил „Холандският дървосекач“ наблегна върху правилното движение по време на ринга при проактивни атаки и реакции на атаки на противника. Във втората част на тренировката той се насочи повече към нанасянето на силни удари в точните моменти и работата в клинч.

Четирикратният световен шампион на К-1 Семи Шилт пое инициативата да развие атаките в комбинации от повече от три удара на неговата група. През по-голямата част от 90-минутната тренировка спортистите работеха върху базови комбинации, като в заключителните минути всеки състезател трябваше да приложи наученото в по-освободен формат на условен спаринг.

Ернерсто Хуст заложи на комбинации, с които кикбоксьорите и каратистите от лагера ще могат по-успешно да търсят нокаута с кикове в главата. Той наблегна върху смяната на нивата на атаките и дори използва видео клипове от свои мачове за демонстрация на знанията му.

Четвъртият майсторски клас за 2021 организиран от Световния киокушин съюз (KWU) се провежда в зала „Арена Армеец“ в София, от 20-ти до 23-ти май. Организаторите са предвидили общо 7 тренировки за състезатели, инструктори и съдии.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".