Начало Senshi Лагерът на KWU в София завърши с тежка тренировка и приятелски спаринги

Лагерът на KWU в София завърши с тежка тренировка и приятелски спаринги

Лагерът на KWU в София завърши с тежка тренировка и приятелски спаринги
0

Последната тренировка от лагера на Международната професионална лига на KWU в София се проведе отново под зоркото око на светилата в бойните спортове Петър Артс, Семи Шилт и Шихан Александр Пичкунов.

Въпреки натрупаната умора от интензивните тренировки през последните три дни, участниците в лагера събраха сили и показаха, че не знаят какво означават думите „Не мога!“. Спортистите отново бяха разделени на две групи и заниманието започна със загрявка с партньори, като инструкторите в лагера ангажираха групите с усъвършенстване на различни аспекти от играта им чрез загрявката.

Четирикратният световен шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт обърна внимание на правилното изпълнение на упражненията с партньор и наблегна на важността от правилното изтегляне встрани от партньора след нанасянето на удари.

Неговият колега инструктор и трикратен световен шампион на К-1 Петър Артс обърна внимание на играта в клинч и разкри някои тънкости в играта от близка дистанция, които често остават незабелязани за феновете на кибокс и муай тай. В края на тренировката Артс и Шилт се фокусираха върху правилната игра на въжетата и показаха някои трикове за справяне с „неудобни бойци, които се бият с обратен гард“.

В последните трийсет минути от тренировката бойците се „развихриха“ в спаринги. Инструкторите поставиха условия по време на спарингите, които също затрудниха бойците, но всеки един от тях игра до последната секунда.

След края на заниманието Петър Артс и Семи Шилт благодариха на всички присъстващи за себераздаването и отделиха време, за да поговорят с бойците за важността на психическата нагласа по време на тренировка и състезание.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".