Начало Senshi Емоционален старт на Международния лагер на Професионалната лига

Емоционален старт на Международния лагер на Професионалната лига

Емоционален старт на Международния лагер на Професионалната лига
0

С много емоции започна международния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), за който пристигнаха бойци и треньори от 11 държави.

Четвъртият майсторски клас за годината се провежда в зала „Арена Армеец“ в София, от 20-ти до 23-ти май.

Организаторите са планирали 7 майсторски тренировки за състезатели, инструктори и съдии. Класовете ще се водят отново от световните величия в лицето на нидерландските кикбокс легенди Петер Артс, Ернесто Хуст и Семи Шилт. Шихан Александър Пичкунов от Русия също ще се включи в мастър класовете.

Първата днес даде заявка за ударно начало.

Състезателите бяха разделени на три групи. Семи води инструкторите. Всички те бяха черни колани. Заниманието започна с пълноценна загрявка. Нидерландецът раздели инструкторите на малки групи и от всяка беше излъчен по един водещ. По този начин всеки се упражни да дава напътствия на останалите.

Шилт заръча:

„Трябва да накарате всеки нов в залата да се почувства у дома си, да му обясните всички базисни неща внимателно. Те не знаят защо се казва Ус и тн. Като инструктор имате визия за различните изпълнения на упражнения. Трябва да мотивирате хората да научат основите, правилно изпълнение на всеки един детайл. Обяснете защо и как се прави, колкото и дребен да е той.“

„Заедно тук всички сме равни, тук всички сме инструктори. Ако искате да напредвате, трябва да сте критични един към друг“, добави Семи Шилт, а в ролята на негов асистент влезе кикбокс звездата Деян Топалски.

Един от най-обичаните бойци у нас помагаше на нидерландеца с обясненията и превода.

Ернесто Хуст пое групата на състезателите. 

Четирикратният световен шампион на К-1 наблегна на експлозивността в изпълнението на упражненията.

„Има ли 40-годишни? А бойци на 35? Е аз съм на 55 години – вече съм стар човек! Ако аз мога да направя серията с такава скорост, вие трябва да умеете два пъти по бързо!“, сподели през усмивка Хуст и демонстрира една от свръхзвуковите си комбинации.

Петер Артс води тренировката на професионалните състезатели.

С помощта на сина си марчиано „Нидерландския дървосекач“ демонстрира отлични техники за защита.

И в третата група настроението бе приповдигнато и нито един боец не спести сили. В края на занятията легендите на К-1 похвалиха състезателите за прогреса и отбелязаха, че след този лагер той ще е още по-голям.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.