Начало Senshi Броени часове до поредното зрелище с марка SENSHI

Броени часове до поредното зрелище с марка SENSHI

Броени часове до поредното зрелище с марка SENSHI
0

Остават броени часове до петото международно бойно шоу SENSHI, което ще изправи на ринга едни срещу други някои от най-големите имена в бойните спортове от 11 държави. То започва от 19 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна, а билети могат да се намерят на касите на залата, както и в Eventim.bg.

Девет тежки битки в стиловете KWU SENSHI – с позволени удари с лакти в главата и хвърляния, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick очакват публиката на професионалната бойна галавечер.  Водещ на галата ще бъде един от най-страстните почитатели на бойните спортове във филмовите среди – известният актьор, режисьор и продуцент Ники Илиев.

Той ще изтегли с томбола и големият победител от публиката на SENSHI 5, който ще спечели два двупосочни самолетни билета от „България Ер“. И това ще е само част от изненадите за вечерта.

На арената на SENSHI 5 ще се решат съдбите на две Световни титли на WAKO PRO и една европейска, за която претендент е кикбоксьорът на варненския клуб „Боил“ Богдан Шумаров.  Той ще се изправи срещу естонеца Майкел Астур, който е двукратен шампион по кикбокс стил К1 в родината си. Родният боец пък е европейски шампион на WAKO PRO по кикбокс. Битката между двамата ще бъде последна за вечерта и ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг.

Капитанът на националния отбор На България по кикбокс Атанас Божилов пък ще направи първа защита на Световната си титла на WAKO PRO. Той ще се качи на ринга срещу българският шампион ще излезе на арената срещу петкратния иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс на Португалия Адолфо Барао. Португалецът е и бронзов медалист от европейското първенство по кикбокс К-1 на WAKO.

Французинът Абдерахим Шафе  е една от международните звезди, която ще направи дебюта си на SENSHI 5. В осмия двубой на международната гала той ще се опита да направи защита на Световния пояс на WAKO PRO до 85,1 кг. Негов противник е Андрей Чехонин – световен шампион по кикбокс и призьор от първенства по киокушин.

Tежък се очертава да бъде двубоят и на двукратният световен шампион по муай тай, световен шампион по кикбокс и носител на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO Християн Корунчев. Неговият противник в последния момент се наложи да бъде сменен, което остави на Корунчев малко време за подготовка срещу новия му противник – сърбина Любо Ялови, които е един от най-титулуваните бойци в родината си. Ялови е още световен шампион на WAKO и европейски шампион на WAKO PRO.

Сериозното българско участие във веригата ще се допълни и от многократната ни таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска, световния шампион по муай тай Петър Стойков и световен вицешампион по муай тай и карате киокушин Николай Йоргов.

Цялата бойна карта и резултатите от кантара:

  1. KWU Full contact – 55 кг – Анна Издебска от Украйна (54,300 кг)  срещу  Албена Ситнилска от България (54,900 кг)
  2. KWU SENSHI – 70 кг – Владимир Сергеев от Украйна (68,700 кг) –срещу Петър Стойков от България (69,700 кг)
  3. KWU SENSHI – 80 кг – Маджид Хашеми Бейджи от Иран (80,000 кг) срещу Николай Йоргов от България (79,900 кг)
  4. KWU Full contact – 95 кг – Масааки Фуджи от Япония (92,000 кг) срещу Виталий Ишахнели от Русия (95,000 кг.)
  5. KWU Full contact – 80 кг – Любо Ялови от Сърбия (80,000 кг) срещу Християн Корунчев от България (79,900 кг)
  6. KWU SENSHI – 65 кг –   Артур Арушанян от Армения (64,900 кг) срещу Алишер Карменов от Казахстан (65,000 кг)
  7. WAKO PRO – Световна титла, лоу кик, в кат. до 85.1 кг – Абдерахим Шафе от Франция (84,800 кг) – Андрей Чехонин от Русия (85,000 кг)
  8. WAKO PRO – Световна титла, К1, в кат. до 71.8 кг – Адолфо Барао от Португалия (71,800 кг) срещу Атанас Божилов от България (71,800 кг)
  9. WAKO PRO – Европейска титла (вакантна), К1, кат. до 75 кг – Майкел Астур от Естония (75,100 кг) срещу Богдан Шумаров от България (72,200 кг)

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.