Начало Senshi Над 100 бойци в първата тренировка на Петер Артс у нас (СНИМКИ)

Над 100 бойци в първата тренировка на Петер Артс у нас (СНИМКИ)

Над 100 бойци в първата тренировка на Петер Артс у нас (СНИМКИ)
1

Над 100 бойци се включиха в първата от серия тренировки на Петер Артс. Световната кикбокс легенда за трети път тази година е гост-инструктор в България, като сега той е част от Семинара на KWU International Professional League и четвъртото издание на бойнага верига SENSHI.

Холандската звезда проведе първата от четирите специални тренировки за професионалисти в една от залите на Двореца на културата и спорта във Варна. Отново там, но в голямата зала „Конгресна“, в събота ще се състои и дългоочакваното бойно зрелище с марка SENSHI.

Снимки: Милен Лесеман

Артс даде ценни уроци и съвети на участниците относно основните техники в професионалния кикбокс. Трикратният световен шампион от сериите К1 персонално обърна внимание и на почти всички състезатели. В залата присъстваха голяма част от активните и млади родни състезатели по кикбокс и карате киокушин, като имаше представители на клубове от цялата страна. Право на участие имат лица над 16 години.

Семинарът ще продължи в петък и събота, като още една холандса кикбокс легенда и звезда от К1  – Ернесто Хуст, ще се включи към заниманията. Обучението във Варна водят още Сенсей Александър Пичкунов, Шихан Иво Каменов и Шихан Асен Асенов.

Шихан Асен Асенов, който е член на Управителния съвет на Българската Карате Киокушин Федерация, проведе също при голям интерес първата от трите тренировки по Яйдо. В петък и събота ще има по още едно занимание.

В петък освен официалния кантар и пресконференция преди SENSHI, ще има и Съдийски семинар с участието на на Шихан Рамил Габасов, който е член на Борда на Световния Киокушин Съюз и председател на Руския съюз по бойни изкуства.

Снимки: Милен Лесеман