Начало Бокс Мениджърът на Усик го сравни с Мохамед Али
0

Мениджърът на Усик го сравни с Мохамед Али

Мениджърът на Усик го сравни с Мохамед Али
0

Мениджърът на бившия абсолютен световен шампион в полутежка категория Александър Усик – Алекс Красюк направи интересно сравнение. Според него, украинецът е готов да стане №1 и в тежка категория, побеждавайки Антъни Джошуа на 25 септември на стадиона на “Тотнъм” в Лондон.

По думите на Красюк, Усик има габаритите и размерите на легендата Мохамед Али, което в съчетание с боксовия му интелект, може да го изведе до върха. “Разбира се, че Усик е боксьор за тежка категория. Той има идентична визия с Мохамед Али, така че няма причина да не е уверен, че ще победи Ей Джей”, коментира Красюк.

Той продължи в този стил: “Може ли някой да каже, че Али, който е най-добрият за всички времена, не е бил боксьор от тежка категория? Не виждам проблем тук. Ако Али може да бие най-добрите в тази дивизия, то Усик също може да го направи”.

Красюк допълни, че за неговия боец няма проблем да се изправи срещу Ей Джей на “вражеска” територия. “Усик стана европейски шампион в Ливърпул, спечели златото от Олимпийските игри в Лондон, победи Тони Белю в Манчестър и Дерек Чисора в Лондон. За него Великобритания е добра територия и му носи късмет”, каза още агентът на украинеца.