Начало Борба Свободняците останаха без медал от Световното в Уфа
0

Свободняците останаха без медал от Световното в Уфа

Свободняците останаха без медал от Световното в Уфа
0

Българската борба остана без медал в свободния стил от Световното първенство за юноши и девойки. Шампионатът се провежда в Уфа, Русия.

За съжаление днес Иван Стоянов загуби своята репешажна схватка в категория до 70 килограма, докато Георги Иванов падна още на старта при 125-килограмовите. Това не позволи на нашите таланти да спечелят отличие на първенството.

Стоянов се изправи срещу Кевин Макота (Швеция) в първия кръг на репешажите. Двамата проведоха много драматична и оспорвана схватка, но българинът в крайна сметка отстъпи след 9:10 точки. При най-тежките пък Иванов имаше малшанс да се падне с азера Айдин Ахмадов, втори на Евро 2021 за юноши. Те отново предоставиха на зрителите много сериозна битка, но нашият борец падна след 4:4, а в последствие азербайджанеца не успя да го изтегли на репешаж, губейки на полуфиналите.

Световното първенство за България ще продължи в края на седмицата със схватките в класическия стил. В петък ще се борят Денис Демиров (55 кг), бронзов медалист от Евро 2021, и Илия Мустаков (63 кг), пети на Евро 2021. Европейският шампион при мъжете от 2020-а Едмонд Назарян (60 кг) ще стартира в събота.

Костадин Андонов
Едмонд Назарян ще атакува медал от Световното в Уфа в събота