Начало Борба Мирослав Киров е най-техничен в Ловеч
0

Мирослав Киров е най-техничен в Ловеч

Мирослав Киров е най-техничен в Ловеч
0

Европейският сребърен медалист при 74-килограмовите – Мирослав Киров взе приза за най-техничен борец в свободния стил на държавното първенство в Ловеч. Националът ни ликува в своята категория на финала на шампионата, след като победи Михаил Георгиев с 6:2 точки.

Преди това състезателят на русенския „Юнак Локомотив“ преодоля други трима съперници – по 10:0 над Денис Стоянов и Георги Дюлгеров, а на полуфинала срази и Енгин Исмаил със 7:2.

Шампионът при 70-килограмовите Иван Стоянов от „Берое”, Стара Загора пък взе наградата за най-резултатен състезател. При 61-килограмовите триумфира Микяй Наим от “Димитровград”. Носителят на златния пояс „Дан Колов“ записа 4 победи. На старта прегази с технически туш от 10:0 Хюсеин Ибриям и Николай Михайлов, на полуфинала се справи и с Ерджан Неджибов, а в решителната среща бе категоричен срещу Костадин Гуцев – 10:0.

Микяй Наим, който спечели пояса „Дан Колов“, триумфира и в Ловеч, Снимки Bul-wrestling.org

При тежките до 125 кг шампионът при мъжете и юношите Георги Иванов от “Димитровград” не успя да дублира титлата си от зимното първенство и отстъпи на финала пред Мариян Тодоров от „Черноморец”, Бургас с 1:5. Отборен шампион стана тимът на НСА със 140 точки, следван от „Димитровград“ със 140 и „Юнак Локомотив“ Русе с 90 т.