Начало Борба Носителят на пояса „Дан Колов“ стартира на държавното по борба

Носителят на пояса „Дан Колов“ стартира на държавното по борба

Носителят на пояса „Дан Колов“ стартира на държавното по борба
0

Тазгодишният носител на златния пояс „Дан Колов“ – Микяй Наим ще участва на държавното лично-отборно първенство, което се провежда в Ловеч.

Носителят на седем медала от големи първенства при юноши и кадети ще спори в по-горната за него категория до 61 кг.

Негов първи съперник на тепиха ще бъде Хюсеин Ибрахим.

Христо Ташев, който е шампионът от зимното първенство в категория до 74 кг, ще спори срещу съотборника си в „Черноморец“, Бургас – Димитър Ангелов.

Националът и настоящ шампион при 125-килограмовите – Георги Иванов ще почива в първи кръг в своята категория. Сребърният медалист от Европейското първенство по борба за кадети от 2019 година е фаворит при най-тежките.

Схватките започват в 10 часа в зала „Ловеч“ като е позволен толеранс от 2 кг.

Общо 129 мъже в свободния стил от 32 клуба са се записали и ще участват на държавното лично-отборно първенство.

В утрешния ден стартират жените, а в неделя – класиците. Срещите ще бъдат предавани на живо на сайта на Българска федерация по борба.

Пълният жребий и програмата за първи кръг може да видите ТУК.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".