Начало Бокс Тервел Пулев с нов рекорд в ранглистата на WBA

Тервел Пулев с нов рекорд в ранглистата на WBA

Тервел Пулев с нов рекорд в ранглистата на WBA
0

Тервел Пулев продължава да катери ранглистата на WBA в полутежка категория. Интерконтиненталният шампион на Световната боксова асоциация вече се намира на 7 място, изкачвайки се с позиция нагоре спрямо предишното обновяване на класацията, съобщи „Тема Спорт“.

Прави впечатление срива на германския боксьор с турски произход – Фират Арслан. Той пропада от 3 до 8 място в класацията.

Супершампион на организацията е Арсен Гуламирян. Бейбут Шуменов е световен шампион на WBA, а Алексей Егоров държи златния пояс в полутежка категория.

Припомняме, че на 14 декември в зала „Колодрума“ в Пловдив, нашенецът победи американеца Дишон Уебстър. Това бе 15-та поредна победа в 15 срещи на професионалния ринг за Тервел. Успехът му донесе и най-голямата до момента титла при професионалистите – интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) в „полутежка“ категория.

Преди месец и половина, мениджърът на Тервел Пулев – Ивайло Гоцев заяви, че по-малкия от братя Пулеви трябва да защитава титлата си до края на май. Двубоят трябваше да се състои в Чикаго или Лас Вегас, но сблъсък вероятно няма да има за момента с оглед разрастващата се пандемия от коронавирус, обхванала цял свят и в най-голямата степен САЩ.