Начало Бокс Тервел Пулев ще защитава пояса си до края на май в САЩ

Тервел Пулев ще защитава пояса си до края на май в САЩ

Тервел Пулев ще защитава пояса си до края на май в САЩ
0

“Тервел ще излезе в защита на пояса си до края на май в САЩ. Боят ще бъде или в Чикаго, където има голяма българска диаспора, или в Лас Вегас”, зави Ивайло Гоцев, мениджърът на българския боксьор пред “Меридиан Мач”.

На 14-ти декември Пулев завоюва Интерконтиненталния пояс на WBA.

Това се случи на галавечер в Пловдив, на която той победи с единодушно съдийско решение американеца Дешон Уебстър в първия му 12-рундов мач.

“Тервел държи да бъде в ъгъла на брат си в Лондон и ние ще се съобразим с това негово искане. Тево вече се катери сериозно в ранглистата на WBA и след една успешна защита, която вярвам, че той ще направи, може да очакваме още по-добри позиции в класацията, в която в момента е седми”, допълни Гоцев.

По-големият брат на Тервел – Кубрат Пулев, ще се боксира за световните титли в тежка категория с Антъни Джошуа.

Това ще се случи на 20 юни в Лондон. След изявлението на техния мениджър можем да считаме за сигурно, че ще видим олимпийския медалист от Игрите в Лондон 2012 на ринга преди Кобрата.

До момента той е непобеден в 15 мача при професионалистите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.