Начало Бокс Избират измежду двама български съдии за Джошуа – Пулев

Избират измежду двама български съдии за Джошуа – Пулев

Избират измежду двама български съдии за Джошуа – Пулев
0

Две имена са спрягани за българския съдийски наряд на битката Антъни Джошуа – Кубрат Пулев. Единият от тримата оценяващи рефери на 20 юни в Лондон ще е наш сънародник, припомнят колегите от „Меридиан Мач“.

Организаторите ще заложат на един измежду Георги Гергов и Йордан Езекиев. Първият е предложен от Професионалния ни боксов съюз, след като има сертификат от Международната боксова федерация. Пулев е официален претендент за титлата на IBF, но британецът залага и останалите си пояси.

Езекиев е лицензиран съдия на Световната боксова асоциация (WBA). 

Именно той беше фаворитът за съдия край ринга през 2017 година, когато Ей Джей и Кобрата трябваше да премерят сили, но боят пропадна заради контузия на българина. По правилник един от тримата арбитри на задължително е от страната на претендента. Мачът е на 20 юни в Лондон.

Мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев изтъкна, че при преговорите се е разбрал съдията на ринга да бъде неутрален.

“Най-големият плюс е, че вече сме се уговорили за големината на ринга. Той ще бъде 6,3 на 6,3 метра (минимумът е 6,1х6,1м). Друго важно е, че Кубрат ще може да избира сам унциите на ръкавиците си. Освен това реферът на ринга ще бъде неутрален, а не както предиварително искаше Еди Хърн да бъде от Великобритания. Така предимството за Пулев става изключително”, Гоцев сподели пред „Меридиан Мач“.

“Джошуа направи всичко възможно мачът с Кубрат да бъде в Лондон. Ние направихме компромис с избора на стадиона и това бе причината да подпишем договора за мача. Джошуа си мисли, че след като си е у дома, ще му бъде по-лесно, но се намира в голяма грешка. Мога да кажа, че му готвим Троянски кон”, добави Гоцев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.