Начало Бокс Ивайло Гоцев: С Еди Хърн се чуваме всеки ден

Ивайло Гоцев: С Еди Хърн се чуваме всеки ден

Ивайло Гоцев: С Еди Хърн се чуваме всеки ден
0

Ивайло Гоцев е убеден, че мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се състои. Мениджърът на Кобрата даде пространно интервю за „dsport“, в което разкри какво се случва около преговорите за евентуален мач на българина за световната титла на IBF.

С Еди Хърн говорим почти всеки ден. Днес ни предстоят разговори пак. Продължаваме да преговаряме и много скоро ще има резултат“, посочва Гоцев.

Срокът за постигане на договорка между Пулев и Джошуа изтича в края на месец януари, но има възможност той да бъде удължаен. „Ако има такова удължаване, това няма да е за дълъг период. Въпрос на дни, седмици, две“, допълва мениджърът.

Вече има няколко варианта за локация на провеждане на срещата за титлата на Международната боксова федерация. Първият вариант, който разкриха от щаба на Пулев бе Истанбул, Турция. Сега се появиха като опции Доха, Катар, а според Гоцев световният шампион Антъни Джошуа настоява да е във Великобритания.

Снимки: Facebook/Кубрат Пулев

„Към Доха накланя Еди Хърн, Джошуа накланя към другата страна. В смисъл лично Джошуа определя правилата. Той налага на Еди Хърн и той самия държи да е вкъщи, да бъде у дома, защото извън дома си той има доста слаб показател 50/50. Мисля, че самият той е несигурен срещу такъв силен противник като Кубрат, така че това ще бъде фактор. Ние не искаме да загубим възможността да играем срещу Джошуа, така че ако се наложи ще бъде в Катар. Те са на линия, те са в момента най-силното предложение“, посочва още Гоцев.

Той е близо до Кубрат Пулев, който продължава подготовката си на високопланинската база в Белмекен.