Начало Бокс Огромен скок за Тервел Пулев в авторитетна ранглиста

Огромен скок за Тервел Пулев в авторитетна ранглиста

Огромен скок за Тервел Пулев в авторитетна ранглиста
0

Родният боксьор продължава да няма загуба на професионалния ринг.

Тервел Пулев скочи с 25 позиции, до 53-та, в световната ранглиста на авторитетния боксов сайт boxrec.com в полутежка категория след като в събота победи американеца Дишон Уебстър на боксова гала, провела се в пловдивската зала „Колодрума“.

По-малкият от братя Пулеви се намираше на 78-мо място преди срещата. Огромното изкачване е благодарение на 15-та поредна победа в 15 срещи на професионалния ринг, която му донесе и най-голямата до момента титла при професионалистите – интернационалния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.

Интересно е да погледнем кои боксьори преди Тервел са носили този пояс. Сблъсък за Интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория се разиграва за първи път през 2011 година когато полякът Павел Колодзяй (34 успеха и 1 поражение) побеждава Феликс Кора. Малко по-късно поясът става притежание на руснака Григорий Дрозд, който в кариерата си става световен шампион на Световния боксов съвет (WBC) в полутежка категория и допуска една единствена загуба в 41 срещи. Следващ притежател на пояса е друг бивш световен шампион на WBC – Хуан Карлос Гомес.

Настоящият номер 16 в ранглистата – Дмитрий Кудряшов е следващият носител на Интерконтиненталната титла на WBA. Друг руснак – Максим Власов, който е 12-ти в момента в ранглиста на boxrec.com, взима титлата на 3 декември 2016 година, побеждавайки сънародника си Рахим Чахкиев с технически нокаут в седмия рунд. За последно поясът се разигра в края на миналата година, когато Рияд Мери (10-ти в света в момента) победи Самуел Кларксън на боксова гала в Белгия.

С титлата ,Тервел си гарантира освен скока в ранглистата и по-сериозни противници в бъдеще, което неминуемо ще се отрази много положително на ранкинга му при нови победи на ринга.