Начало Бокс Джошуа иска 8-цифрена сума, за да позволи Усик – Фюри
0

Джошуа иска 8-цифрена сума, за да позволи Усик – Фюри

Джошуа иска 8-цифрена сума, за да позволи Усик – Фюри
0

Антъни Джошуа трябва да получи изключително примамлива оферта, за да се отдръпне и да позволи Олександър Усик да проведе обединяваща битка с Тайсън Фюри за званието абсолютен световен шампион по бокс. По думите на мениджъра му Еди Хърн, става въпрос за 8-цифрена сума, която промоутърите на двамата ще трябва да броят на Ей Джей.

Към момента ситуацията е такава, че Джошуа сам призна за подобен развой на събитията. През седмицата той заяви, че ако боксът ще извлече дивиденти и той самият ще има ползва от това, то ще се отдръпне и няма да проведе реванш с Усик през пролетта. За целта обаче, банковата сметка на британеца трябва да набъбне сериозно.

А според Хърн, под сериозно трябва да разбираме нещо около 40 милиона паунда!Дали един милион паунда ще стигне? По-добре умножете тази сума по 40, ако искате да го накарате да се откаже от битката с Усик. Към момента нямаме подобна оферта и Ей Джей вече тренира за реванша с Усик“, заяви Хърн.

Той коментира и какво би коствало на Джошуа, за да приеме подобна оферта. „Много е важно как ще се разгледа въпросът, от чисто морална гледна точка. Не искам хората да мислят, че Ей Джей е комерсиален или меркантилен. Но ако ще се оттегля, трябва да знаем защо го прави. Разбира се, че това би включило и клауза, която да го облагодетелства след това“, каза още Хърн. Той визира задължение на победителя от мач между Усик и Фюри да боксира с Джошуа след това.