Начало Бокс Доктор: Лопес можеше да умре в мача с Камбосос
0

Доктор: Лопес можеше да умре в мача с Камбосос

Доктор: Лопес можеше да умре в мача с Камбосос
0

Теофимо Лопес е можел да умре по време на битката с Джордж Камбосос. Това твърди д-р Линда Дол, която е оториноларинголог. Според разследване на ESPN, бившият вече световен шампион в лека категория е страдал от задух и подуване в областта на врата още преди кантара.

Камбосос надделя по точки в много интересна битка. По този начин австралиецът вече е носител на поясите на WBA WBO IBF в лека категория. Той нанесе първо поражение в кариерата на Теофимо след 16 поредни победи. За самия Джордж пък успехът е 20-и от 20 мача.

Мислех, че става въпрос за астма. И преди съм се бил с това. Ако бях казал на хората около мен, че проблемът е по-сериозен, щяха да отменят мача. Предпочетох да не го правя, заради огромното напрежение върху мен. Не исках хората да говорят за оправдания“, споделя Теофимо.

Според д-р Дол, ситуацията обаче е можело да излезе от контрол. „Той можеше да умре, със сигурност. Не мога дори да обясня това, защото дишането му бе затруднено. Все едно някой да ви сложи на гърдите 130 килограма. Късметлия е, че е жив“, споделя специалистът.

Какво точно е състоянието на Лопес обаче така и не става ясно. Също така не се разкриват и причините той да е имал въпросният задух и да се е борил с него по време на двубоя.