Начало Бокс Антъни Ярд си отмъсти на Линдън Артър
0

Антъни Ярд си отмъсти на Линдън Артър

Антъни Ярд си отмъсти на Линдън Артър
0

Антъни Ярд успя да вземе своя реванш срещу Линдън Артър. Двамата се изправиха един срещу друг в гвоздея на галавечерта в Лондон, а 30-годишният британец нокаутира сънародника си в 4-ия рунд.

Битката бе в лека-тежка категория и излъчи носителя на Интерконтиненталната титла на WBO, както и на Британската корона. Двамата имаха сметки за разчистване, след като преди година „Крал Артур“ се поздрави с успех след 2:1 съдийски гласа. Тогава имаше сериозни разногласия относно отсъждането, тъй като Ярд получи 117:111 от единия рефер, а другите двама отсъдиха при 114:115.

Сега обаче Антъни не остави нищо на случайността. Той нанесе първо поражение на Артър в неговия 20-и мач, като доминираше от началото на сблъсъка. Ярд изненада съперника си с много агресивно поведение от първия гонг, като сложи точка на спора с десен прав в четвъртия рунд.

Линдън опита да се възстанови, като успя да се изправи, но не и да убеди съдията, че има сили да продължи. Така Ярд вече има 22 победи и 2 поражения в актива си. Другата му загуба дойде през 2019-а с технически нокаут в 11-ия рунд от Сергей Ковальов за титлата на WBO. По всяка вероятност той отново ще претендира за отличието през лятото на 2022-ра.