Начало Джудо Обявяват във вторник най-заслужилите в джудото
0

Обявяват във вторник най-заслужилите в джудото

Обявяват във вторник най-заслужилите в джудото
0

Най-добрите джудисти на България за този година ще бъдат обявени във вторник. На 7 декември родната федерация ще проведе традиционната си церемония за връчване на наградите за най-заслужилите си състезатели. Тя ще се състои от 11:00 часа в хотел „Сенс“ в столицата.

В същото време пък от централата ни потвърдиха и че шефът на международното джудо Мариус Визер ще присъства на откриването на Европейското първенство за мъже и жени в София. Румънецът ще бъде гост на шампионата, който ще се проведе от 29 април до 1 май.

Румен Стоилов (в средата) с международния председател Визер (вляво) и европейския такъв Солвейчик

Визер се срещна с президента на нашата федерация Румен Стоилов по време на конгреса на Европейския джудо съюз (ЕJU) в Истанбул. „Всички са впечатлени от факта, че вече сме готови на 99 процента за европейското първенство – каза Румен Стоилов, който е и член на Борда на директорите на ЕJU и директор на комисията по образованието. – Препоръката е да направим всичко възможно да има публика в залата“.

У нас се очакват близо 300 джудисти от над 50 държави. Родните национали вече започнаха лагер за новия сезон. Тимът се подготвя на комплекс „Диана“.