Начало Джудо Лош ден за българското джудо в Будапеща
0

Лош ден за българското джудо в Будапеща

Лош ден за българското джудо в Будапеща
0

Българските джудоки не успяха да стигнат до схватки за медалите в първия ден на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години в Будапеща. И четиримата ни представители днес отпаднаха още с откриващите си срещи в унгарската столица.

Голямата ни надежда за отличие – Марк Христов отстъпи на грузинеца Алеко Мамиашвили в първия кръг в категория до 73 килограма. Носителят на бронзов медал от Гран при в Загреб допусна грешка, от която съперникът му се възползва и се поздрави с победа с ипон след 2:43 минути. В същата категория Мариян Палев загуби от представителя на Русия Армен Агаян с ипон за 2:45 мин.

При 66-килограмовите Боян Йотов, който по-рано тази година спечели бронз от турнир за Европейската купа при кадетите в Букурещ, също нямаше късмет. Той допусна поражение от французина Бенжамен Гомис с ипон след 3:19 минути.

Единствената ни представителка при дамите – Габриела Димитрова (52 кг), бронзова медалистка от Европейската купа за девойки в Прага, пък падна 11 секунди преди края от хърватката Ана Пулиш. В събота на сцената ще излязат другите ни двама състезатели. При 81-килограмовите Добромир Калистерски ще се изправи срещу британеца Луис Делсол. При супертежките над 100 кг Ивайло Димитров, бронзов медалист от Европейската купа в Дубровник, ще срещне Серафим Компаниес от Израел.