Начало Бокс Хейни преодоля Диас, готов е за мач с Камбосос в Австралия
0

Хейни преодоля Диас, готов е за мач с Камбосос в Австралия

Хейни преодоля Диас, готов е за мач с Камбосос в Австралия
0

Девин Хейни постигна 27-ата си поредна победа в лека категория на професионалния ринг. 23-годишният американец преодоля съпротивата на Джоузеф Диас (32-2-1), нанасяйки второ поражение на мексиканеца на галавечерта в Лас Вегас. По този начин той защити световната си титла на WBC, като това бе трета поредна победа за него в ролята на шампион.

Мечтата“, както е известен Хейни, се наложи в 12 много оспорвани рунда над Диас. Той успя да убеди съдиите, че заслужава победата, след като двама от тях присъдиха 117:111, а третият отсъди 116:112.

Развоят на срещата бе от ключово значение за бъдеща обединителна битка на всички пояси в категорията. Край ринга бе и новият шампион на WBA, WBO и IBF Джордж Камбосос. Австралиецът изгледа от първия ред случващото се, след което двамата с Хейни проведоха и разговор. В него стана ясно, че американецът е готов да пътува до Сидни и да атакува поясите на Камбосос на негова територия.

Както вече информирахме, след като детронира Теофимо Лопес австралиецът поиска да обедини всички пояси на своя територия. Той заяви, че заслужава да го направи пред пълен стадион и 80 хилияди зрители. Изглежда и Хейни няма нищо против такъв вариант.