Начало Бокс Девин Хейни се завърна с впечатляващ успех над Гамбоа

Девин Хейни се завърна с впечатляващ успех над Гамбоа

Девин Хейни се завърна с впечатляващ успех над Гамбоа
0

Девин Хейни защити пояса на WBC в лека категория срещу Юриоркис Гамбоа в 12-рундова битка. Световният шампион доминира през огромна част от мача и се измъкна без почти никакви наранявания.

„Мечтата“ даде сериозна заявка за обединителен мач с Теофимо Лопес, който държи останалите пояси в дивизията.

Съдиите видяха срещата 118-109, 120-107 и 120-107 за Хейни.

21-годишният Девин пласира повече удари от именития си съперник във всеки един от рундовете. Според статистиката кубинецът е пуснал със 71 повече, но Хейни е вкарал с 49 над неговото постижение.

При сериозните удари виждаме 82-63 в полза на американеца, който показа по-качествените комбинации и по-чистите попадения.

„Не бях ударен сериозно за 12 рунда. До момента Гамбоа нараняваше всеки един от съперниците си, особено големите имена“, сподели Хейни секунди след защитата на титлата си.

„Не съм наранен изобщо и това е показателно. Радвам се, че отново мога да се бия след тази пандемия. Готов съм да се върна на ринга възможно най-скоро.“

Девин Хейни вече е със статистика 25-0 (15 нокаута).

Гамбоа има 30 победи и 4 загуби.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.