Начало Бокс Теофимо: Не нося бижута, защото дадох $250 хиляди за подготовка
0

Теофимо: Не нося бижута, защото дадох $250 хиляди за подготовка

Теофимо: Не нося бижута, защото дадох $250 хиляди за подготовка
0

Теофимо Лопес (16-0) изглежда няма никакво намерение да подцени предстоящия мач с Джордж Камбосос (19-0). Световният шампион в лека категория на WBA, WBO и IВF ще защитава поясите си срещу австралиеца рано сутринта в събота срещу неделя, българско време, като това ще бъде първи мач за него от октомври миналата година. Тогава той изненада Васил Ломаченко (15-2) с убедителна победа по точки.

Лопес заяви, че е вложил изключително сериозни средства, за да се подготви по най-добрия начин за Камбосос. Той дори разкри, че не носи бижута и скъпоценности по себе си, защото е похарчил 250 хиляди долара в изминалия лагер. Шампионът може да си го позволи, тъй като ще получи 2.1 милиона гарантиран хонорар, както и 950 хиляди от „Трилър”, които преди това е оставил като депозит.

Похарчих няколко хиляди, за да се тествам всеки ден, след като се разболях от коронавирус. Отне ми месец, за да дам негативен резултат. След това вложих 250 хиляди долара в подготовката си. Инвестирах в тялото си и затова нямам бижута по мен”, сподели 24-годишният боксьор.

Той призова Девин Хейни (26-0) да спре да се крие зад слаби противници и да излезе срещу него, за да защити пояса си на WBC. „Мечтата” ще се изправи на 4 декември срещу Джоузеф Диас (32-1-1).

Хейни не е никакъв шампион. Той не се боксира, за да спечели титлата, те му я дадоха. Ако се счита за шампион, знае къде съм. След като приключа с Камбосос е негов ред”, отсече още Теофимо.