Начало Бокс Камбосос иска да брани титлата пред 80 хиляди в Сидни
0

Камбосос иска да брани титлата пред 80 хиляди в Сидни

Камбосос иска да брани титлата пред 80 хиляди в Сидни
0

Новият шампион на WBA, WBO и IBF в лека категория Джордж Камбосос (20-0) заяви, че най-логичното нещо на света е той да брани поясите си и да атакува следващия такъв в Сидни. Австралиецът очаква битката за обединение на титлите с Девин Хейни (26-0), който притежава пояса на WBC, да се проведе на негова територия. Нещо повече, той е убеден, че подобен мач ще събере 80 хиляди зрители на футболен стадион.

Камбосос надделя над Теофимо Лопес (16-1) миналата седмица, като мнозина определиха успеха му по точки като изненадващ. 28-годишният шампион обаче не смята така.

Вече аз съм този, който командва парада. Притежавам всички водещи пояси и трябва аз да движа фигурите. Следващият ми мач ще е в Австралия, пред 80 хиляди зрители. Очаквам да е срещу Девин Хейни. Смятам, че той ще защити титлата си този уикенд, а аз ще съм на първия ред, за да гледам. Ако се представи добре, сядаме да говорим”, отсече Камбосос.

Хейни ще се изправи в неделя сутринта, българско време, срещу Джоузеф Диас (32-1-1). Мачът е в Лас Вегас, а успех на 23-годишния шампион ще отвори широко вратата за обединителен мач за всички пояси през пролетта на 2022-а.

Снимка: БТА