Начало Джудо Лош старт за българското джудо в Люксембург (видео)
0

Лош старт за българското джудо в Люксембург (видео)

Лош старт за българското джудо в Люксембург (видео)
0

Българското джудо не успя да направи мечтания старт на Европейското първенство за юноши и девойки в Люксембург. За съжаление първите ни двама участници на шампионата на Стария континент отпаднаха в ранна фаза в своите категории днес.

Габриела Димитрова (52 кг) постигна единствената победа за националите ни. В първия кръг тя се справи на старта с кипърката Харис Йордану. Родният талант стигна до успех с „ипон” 37 секунди преди края на схватката. Във втория кръг обаче Димитрова отстъпи по идентичен начин на Джулия Карна. Мачът им завърши с „ипон” в полза на италианката 39 секунди преди края и така Габриела не успя да стигне поне до репешажите.

Поражение още в първия си мач пък допусна Анастасия Балабан (48 кг). Българката участва директно във втория кръг, където води страхотна битка със Синди Вайншайн (Израел). Срещата продължи 6:08 минути, но в крайна сметка националката ни бе надиграна с „ипон”.

Състезанието в Люксембург продължава в петък и събота. България ще бъде представена от още двама джудисти. Единственият ни състезател при юношите Борислав Владов (90 кг) започва от първи кръг срещу руснака Ихван Едилсултанов, който е европейски шампион и бронзов медалист от Световно първенство за кадети от 2019-та. Лидия Брънчева (63 кг) ще стартира от втори кръг, а там я чака предствителката на Нидерландия Камиле Налбат, която спечели златен медал на Европейската купа за юноши в Коимбра по-рано през годината.