Начало Бокс Холифийлд разказа за свиреп спаринг с Тайсън
0

Холифийлд разказа за свиреп спаринг с Тайсън

Холифийлд разказа за свиреп спаринг с Тайсън
0

Една от големите легенди на бокса – Ивендър Холифийлд ще опита да ни върне към 90-те години, когато бе едно от страшилищата в полутежка и тежка категории. Бившият световен шампион се завръща на ринга на 58, за да срещне доскорошната звезда в UFC Витор Белфорт в демонстративен мач.

В тази връзка сега „The Real Deal” е сред най-търсените имена от американските медии. Ветеранът се очаква скоро да уреди и мач с Майк Тайсън, който ще бъде трети между тях. „Железния” претърпя две поражения от Холифийлд през 96-а и 97-а, а второто се превърна в най-коментирания мач в историята, когато Тайсън отхапа ухото на съперника си.

twitter.com

Всъщност в началото на кариерите им, двамата са добри приятели. През 1984-а, когато е само на 17, Майк е част от отбора на САЩ и се надява да пробие в олимпийския тим за Игрите в Лос Анджелис. Ивендър, на 21 години, вече е сигурен участник в него, като те са в различни категории. Холифийлд разказва за общ спаринг, който те са направили в Колорадо Спрингс.

„По онова време с Тайсън бяхме приятели. Той нокаутираше всичките си спаринг партньор и нямаше такива останали. Питах го, дали иска да тренира с мен, а той ми отговори „Човече, ти си ми приятел, не искам да те нараня”. Това ме обиди, защото той беше на 17, а аз на 21. „Зрял човек съм, как така ще ме нараниш”, му отговорих”, разказва Ивендър.

Уреждайки спаринга, треньорът на националния тим призовава Майк да боксира само с лява ръка, но Холифийлд отказва да участва в такъв „фарс”. Така се поставя началото и на бъдещата вражда.

„Удари ме с дясната в рамото и за малко да ме прати в другия край на ринга. Но всеки път, когато спираше да удря, аз му вкарвах страхотни комбинации. Знам, че му нанесох повече удари, отколкото всеки друг, правил спаринги с него по онова време”, спомня си Холифийлд.

Спарингът приключил за 90 секунди, след като треньорът Пат Напи влязъл в ринга, за да ги разтърве. Тогава Майк споделил, че Ивендър „е кльощав, но много силен”. Холифийлд разказва, че при прекратяването на спаринга е притиснал Тайсън до въжетата, но в крайна сметка никой не е бил наранен.

Снимка: БГНЕС