Начало Бокс Без победител в мача между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)

Без победител в мача между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)

Без победител в мача между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)
0

С равенство приключи очакваният с огромен интерес сблъсък между боксовите легенди Майк Тайсън и Рой Джоунс-Младши. Двамата се завърнаха на ринга в демонстративно боксово шоу с богата музикална програма в Лос Анджелис, САЩ.

Галата се проведе без присъствието на публика, а популярният рап изпълнител Ne-Yo даде началото на битката с изпълнение на американския химн.

54-годишният Майк Тайсън и три години по-младият от него Рой Джоунс изиграха 8-рундов оспорван мач. Регламентът бе всяка част да е с времетраене по 2 минути. Бившият абсолютен световен шампион в тежката категория впечатли с формата, която демонстрира за възрастта си и определено направи силно начало в срещата.

Майк бе свеж до последния гонг и като цяло по-агресивният на ринга. От своя страна, Джоунс-младши показа няколко добри комбинации с ръцете, но така и не успя да порази сериозно противника си. Тактиката на Рой бе да държи на дистанция Тайсън, а двамата често влизаха в клинчове. На моменти ни лишава от удоволствието да наблюдаваме удари помежду им, но със сигурност това бе с цел да се съхранят. Все пак Тайсън по-често търсеше атака в тялото на опонента си, като на няколко пъти успя да вкара добри крошета и ъперкъти.

Срещата бе оценена от бивши световни шампони, чиито имена не бяха обявени, както и гласовете в картите им. Те присъдиха равенство след последния гонг.

„Железния“ Майк  се качи на ринга за първи път от 15 години насам. За последно той игра официално през 2005 г., когато загуби от Кевин Макбрайд. Многократния шампион за професионалисти в няколко категории и сребърен медалист от Олимпийски игри в Сеул 1998 Рой Джоунс-Младши участва в демонстративен мач преди две години (февруари 2018), но официално се оттегли през 2009 г. при победата си над Джеф Лейси.