Начало Бокс Посъветваха Тайсън и Джоунс да се бият с каски
0

Посъветваха Тайсън и Джоунс да се бият с каски

Посъветваха Тайсън и Джоунс да се бият с каски
0

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман призова за повече мерки за сигурност в двубоя между легендите Майк Тайсън и Рой Джоунс младши.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 12 септември в Калифорния, а шефът на WBC е сред хората, които не са очаровани от идеята. 54-годишният Тайсън ще се качи в ринга за пръв път от 15 години насам, докато 51-годишният Джоунс се би за последно през 2018 г.

Колаж: Филип Цветанов

Според Сюлейман трябва да се приложат по-строги протоколи за сигурност, като например двамата да използват ръкавици от 16 или 18 унции, както и предпазители за главите си. Според правилата, Тайсън и Джоунс ще се бият с ръкавици, тежащи 12 унции и няма да носят каски.

“Всички медии експлоадираха с новината за завръщането на Майк Тайсън. Без значение, че е демонстративен мач, има огромен интерес към събитието. Ще се изправи срещу Джоунс, който години наред беше считан за най-добър боксьор на планетата – заради своите скорост, умения, мощ и доминация на ринга. Мачът е в Калифорния, без каски, с ръкавици от 12 унции. Това ме притеснява. И двамата трябва да са с предпазни средства и по-тежки ръкавици”, каза Сюлейман.

Той все пак уточни, че WBC подкрепя двубоя, но настоя за по-сериозни мерки за безопасност на легендите.

“Това е благотворителна инициатива, която се очаква с огромен интерес, ще даде страхотно забавление на феновете. Затова WBC напълно подкрепя реализирането ѝ, но, повтарям, не бива мерките за безопасност да бъдат неглижирани. Уверен съм, че Калифорнийската щатска атлетическа комисия ще се постарае да осигури тяхната сигурност по време на мача”.